Φαρμα Μακρή © 2013 All Rights Reserved  

Κατασκευή ιστοσελίδας click4web

Βρείτε μας στο
ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ - Συνταγές με μοσχαρίσιο στήθος

Συνταγές με μοσχαρίσιο στήθος πίσω

Μοσχάρι αργοψημένο με λαχανικά

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι με κόκαλο (στήθος ή σιδηρόδρομο) κομμένο σε 4 ή 8 κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 6 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 12 κρεμμυδάκια κατεψυγμένα
  • 6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό (όπως μαυροδάφνη)
  • 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κυδώνι κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα, περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά του. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 6 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δύο είδη κρασιού, τα φύλλα δάφνης, τη Worcestershire sauce και το κυδώνι. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 3 ώρες.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το σκεπάζουμε με νέο αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μία ώρα ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ

Η Φάρμα Μακρή σας προσφέρει βιολογικά κρέατα με πιστοποίηση απο τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων.
Τα κρέατα μας έπειτα απο απαραίτητους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας προσφέρουν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά φρέσκου βιολογικού κρέατος.