Φαρμα Μακρή © 2013 All Rights Reserved  

Κατασκευή ιστοσελίδας click4web

Βρείτε μας στο
ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ - Συνταγές με μοσχαρίσια σπάλα

Συνταγές με μοσχαρίσια σπάλα πίσω

Μοσχαράκι κοκκινιστό γιαουρτλού

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κονκασέ ή 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κούπα λάδι

Για τη σάλτσα γιαουρτλού
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • λίγο λάδι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε το μοσχαράκι και ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. Το σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε και το μοσχαράκι και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε όλο αυτό το μείγμα σε μία γάστρα, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό λίγο λαδάκι ακόμα και ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1,5-2 ώρες μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του και μαλακώσει το κρέας.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτλού και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο και δροσιστικό φαγητό με πιλαφάκι.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ

Η Φάρμα Μακρή σας προσφέρει βιολογικά κρέατα με πιστοποίηση απο τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων.
Τα κρέατα μας έπειτα απο απαραίτητους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας προσφέρουν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά φρέσκου βιολογικού κρέατος.